Surowe Kakao ceremonialne Madagascar Sambirano Crudo 100 g - 100 % pasta kakao
Kakao ceremonialne Madagascar Sambirano Crudo to 100% organiczna pasta kakao z doliny Sambirano na Madagaskarze.
-
Darmowa wysyłka już od 400 zł
-
Paczki wysyłamy od poniedziałku do czwartku.
-
Koszt wysyłki to tylko 11,99 zł
Kakao ceremonialne Madagascar Sambirano Crudo
Kakao ceremonialne Madagascar Sambirano Crudo to 100% ziaren Trinitario. Kakao jest w 100% ekologiczne z plantacji znajdującej się w dolinie Sambirano na Madagaskarze. Kakao ma bardzo złożony smak. Pierwszą wyczuwalną nutą jest smak białego wina wytrawnego, które przechodzi w nuty kwiatowe tak, aby na samym końcu zalała nas poezja czekolady deserowej.
Ziarna kakaowca zostały zmielone w temperaturze -80 stopni Celsjusza przy użyciu metody kriogenicznej. Dzięki temu, że nie były wcześniej prażone, zachowują właściwości surowego kakao. Proces ten pozwala otrzymać pełnotłusty proszek kakaowy, jednocześnie zapewniając higieniczną czystość ziaren.
Pasta kakao to twarde i kruche grudki bądź blok, uzyskany poprzez wysuszenie i zmielenie ziaren kakaowca. Kakao jest bogate w składniki odżywcze oraz przeciwutleniacze, które pozytywnie oddziaływają na stan naszego zdrowia.
Ceremonia czekoladowa opiera się na spożywaniu kakao w celu osiągnięcia głębokiego związku z samym sobą, innymi uczestnikami oraz naturą. Rytuał picia kakao poprawa nastrój, redukuje stres i lęki, a także otwiera umysł na głębsze myśli i odczucia.
Współcześnie kakao ceremonialne cieszy się rosnącym zainteresowaniem, jako forma duchowego rozwoju i zdrowego rytuału, który łączy dziedzictwo kulturowe z nowoczesnym podejściem do dobrostanu fizycznego i emocjonalnego.
Waga opakowania 100 g
Wartość odżywcza 542 kcal
Białko 13 g
Węglowodany 4,7 g
Cukier 1,2 g
Tłuszcz 46 g
Błonnik 28 g
Smak - wytrawne