Kakao ceremonialne Papua Nueva Guinea Madang 100 g - 100 % pasta kakao
Kakao ceremonialne Papua Noeva Guinea Madang to 100% pasta kakao.
-
Darmowa wysyłka już od 400 zł
-
Paczki wysyłamy od poniedziałku do czwartku.
-
Koszt wysyłki to tylko 11,99 zł
Kakao ceremonialne Papua Nueva Guinea Madang
To kakao ceremonialne pochodzi z prowincji Madang w Nowej Gwinei. Panują tam idealne warunki do uprawy kakao, dlatego ta odmiana jest uważana przez wielu za jedną z najlepszych na całym świecie. Ziarna mają bardzo bogaty i złożony aromat. Cechują się niską kwasowością i goryczą, z charakterystycznym aromatem malin, chleba i czerwonego wina. Pasta Papua Nueva Guinea Madang to odmiana Trinitario.
Pasta kakao to twarde i kruche grudki bądź blok, uzyskany poprzez wysuszenie i zmielenie ziaren kakaowca. Kakao jest bogate w składniki odżywcze oraz przeciwutleniacze, które pozytywnie oddziaływają na stan naszego zdrowia.
Ceremonia czekoladowa opiera się na spożywaniu kakao w celu osiągnięcia głębokiego związku z samym sobą, innymi uczestnikami oraz naturą. Rytuał picia kakao poprawa nastrój, redukuje stres i lęki, a także otwiera umysł na głębsze myśli i odczucia.
Współcześnie kakao ceremonialne cieszy się rosnącym zainteresowaniem, jako forma duchowego rozwoju i zdrowego rytuału, który łączy dziedzictwo kulturowe z nowoczesnym podejściem do dobrostanu fizycznego i emocjonalnego.
Waga opakowania 100 g
Wartość odżywcza 653 kcal
Białko 12,81 g
Węglowodany 28,1 g
Tłuszcz 54,38 g
Smak - półsłodki