Kakao ceremonialne Ecuador Manabi 100 g - 100 % pasta kakao
Kakao ceremonialne z Manabi w Ekwadorze to 100% pasta kakao.
-
Darmowa wysyłka już od 400 zł
-
Paczki wysyłamy od poniedziałku do czwartku.
-
Koszt wysyłki to tylko 11,99 zł
Kakao ceremonialne Ecuador Manabi
Kakao ceremonialne Ecuador Manabi pochodzi z plantacji kakao wzdłuż wybrzeża Oceanu Spokojnego w prowincji Manabii. Pasta ta powstała w 70% z ziaren Trinitario, a w 30% z Forastero. Kakao ma charakter mleczno-czekoladowy z delikatnym posmakiem owoców tropikalnych.
Pasta kakao to twarde i kruche grudki bądź blok, uzyskany poprzez wysuszenie i zmielenie ziaren kakaowca. Kakao jest bogate w składniki odżywcze oraz przeciwutleniacze, które pozytywnie oddziaływają na stan naszego zdrowia.
Ceremonia czekoladowa opiera się na spożywaniu kakao w celu osiągnięcia głębokiego związku z samym sobą, innymi uczestnikami oraz naturą. Rytuał picia kakao poprawa nastrój, redukuje stres i lęki, a także otwiera umysł na głębsze myśli i odczucia.
Współcześnie kakao ceremonialne cieszy się rosnącym zainteresowaniem, jako forma duchowego rozwoju i zdrowego rytuału, który łączy dziedzictwo kulturowe z nowoczesnym podejściem do dobrostanu fizycznego i emocjonalnego.
Waga produktu 100 g
Wartość odżywcza 579.6 kcal
Białko 12.5 g
Węglowodany 7.4 g
Cukier 1 g
Tłuszcz 52g
Smak - półsłodki