Kakao ceremonialne Dominicana San Cristóbal 100 g - 100 % pasta kakao
Kakao ceremonialne San Cristóbal z Dominikany to 100% pasta kakao.
-
Darmowa wysyłka już od 400 zł
-
Paczki wysyłamy od poniedziałku do czwartku.
-
Koszt wysyłki to tylko 11,99 zł
Kakao ceremonialne San Cristibal
Kakao ceremonialne San Cristóbal pochodzi z plantacji kakao na Dominikanie. Pasta San Cristobal to gatunek Trinitario, czyli hybryda Criollo i Forastero. Kakao ma bardzo oryginalny smak. Przypomina deserową czekoladę z nutą kawy i cytrusów.
Pasta San Cristobal pochodzi z ekologicznej plantacji kakao.
Pasta kakao to twarde i kruche grudki bądź blok, uzyskany poprzez wysuszenie i zmielenie ziaren kakaowca. Kakao jest bogate w składniki odżywcze oraz przeciwutleniacze, które pozytywnie oddziaływają na stan naszego zdrowia.
Ceremonia czekoladowa opiera się na spożywaniu kakao w celu osiągnięcia głębokiego związku z samym sobą, innymi uczestnikami oraz naturą. Rytuał picia kakao poprawa nastrój, redukuje stres i lęki, a także otwiera umysł na głębsze myśli i odczucia.
Współcześnie kakao ceremonialne cieszy się rosnącym zainteresowaniem, jako forma duchowego rozwoju i zdrowego rytuału, który łączy dziedzictwo kulturowe z nowoczesnym podejściem do dobrostanu fizycznego i emocjonalnego.
Waga opakowania 100 g
Wartość odżywcza 608 kcal
Białko 11 g
Węglowodany 8,5 g
Cukier 0,3 g
Tłuszcz 52 g
Smak - lekko wytrawny